Optimisme over nieuwe bestrating Plein '44

Plein ’44, het hart van de Nijmeegse binnenstad, is sinds kort voorzien van compleet nieuwe stenen. Ze vervangen de oude stenen, die door hun slechte begaanbaarheid veel kritiek te verduren kregen. Een aantal bezoekers van het ‘nieuwe’ Plein ’44 geeft unaniem aan verbetering te zien met de nieuwe stenen, die wat hen betreft compleet verschillen van het ‘maanlandschap’ dat er eerst lag.

“Het is geen 100, maar een 1000 procent verbetering,” vertelt een bezoeker van het Plein. “Ik heb mensen letterlijk op hun neus zien gaan, uit hun rolstoel zien slingeren of vast komen te zitten in de stenen die er eerst lagen. Ik krijg niet vaak de koude rillingen, maar als je mensen zó ten val ziet gaan, dan doet dat wat met je. Het is dan ook volkomen terecht dat het plein is aangepakt.”

Ook een bezoeker die nog maar net in de Waalstad woont, kan zich goed vinden in de keuze voor de nieuwe stenen. “Het is vlak en ik kan met mijn rollator prima vooruit.”

Een enkeling betreurt de totale metamorfose van het Nijmeegse Plein ’44. “Vroeger, toen het Plein groener was, kwam ik hier met meer plezier. Maar ik kan me goed voorstellen dat de nieuwe bestrating voor veel mensen een stuk beter te behappen is.”

-A A +A