Maak kennis met het Zelfregiecentrum en J72

Op vrijdag 29 augustus kun je tussen 10.00 en 16.00 uur kennismaken met de waaier aan mogelijkheden die het Zelfregiecentrum Nijmegen te bieden heeft. Ook J72 opent haar deuren, op hetzelfde adres: St. Jorisstraat 72.

Het Zelfregiecentrum stimuleert mensen om meer regie over hun eigen leven te nemen.We zijn er voor en door mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen.

 

Ontmoeting

We organiseren het hele jaar door activiteiten die gericht zijn op ontmoeting. Deze vrijdag kun je samen met anderen koken en met een gids wandelen in het Valkhofpark (bij ons tegenover). Je kunt ook werken aan een persoonlijk ‘moodboard’ of  je verdiepen in fotografie. Er wordt op deze dag tweemaal een spannende pubquiz gespeeld.

 

Trainingen

In een andere ruimte presenteren we alle trainingen die we in het najaar aanbieden. De trainingen zijn gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en je wensen. Daarbij leer je ook vaardigheden. Het gaat om trainingen als ‘Jezelf presenteren’ en ‘Werken met Eigen Ervaring’.  Er is ook een coach aanwezig die op individuele vragen kan ingaan. En er zijn mensen die meer kunnen vertellen over mogelijkheden om een zelfhulpgroep of lotgenotengroep te starten.

 

Voorlichting Wajong

Het Zelfregiecentrum houdt zich ook bezig met belangenbehartiging en cliëntenparticipatie. We geven deze dag voorlichting over de Wajong en over mogelijkheden om je stem te laten horen bij de gemeente over alle veranderingen die op stapel staan.

 

J72

J72 is een werkplaats voor ondernemende mensen, die met elkaar willen delen en waarmaken: samen doe-het-zelven. Er is een aantal projecten speciaal voor mensen met een handicap, die een ondersteuningsvraag hebbenen graag zelf dingen doen, met een beetje hulp van anderen. Zo kun je bij J72 starten met het maken van een toekomstplan in een groep met 8 anderen. In 10 bijeenkomsten leer je kleine stappen te maken met hulp van anderen die je er zelf bij vraagt.

Wil je zelfstandig wonen? Dan kun je verkennen of je zou willen wonen in een wijKring in Nijmegen.

Zoek je (on)betaald werk? Bij J72 kun je meedoen met de talentexpeditie. In 16 weken ga je dan zelf op zoek naar wat jij kan, loop je stage en als het even meezit vind je een nieuwe (leer)werkplek.

Dit gebeurt allemaal met professionele begeleiding.

J72 werkt samen met Pluryn, Driestroom en Dichterbij. Op de open dag leer je meer over deze mogelijkheden.

 

Praktische informatie

Je bent deze Open Dag van harte welkom op het adres St. Jorisstraat 72. Dit is aan de rand van het stadscentrum, op de hoek van de St. Canisiussingel met het Hunnerpark. De buslijnen 2, 13, 14, 31, 33, 57, 58, 125 en 300 stoppen voor de deur. Voor meer informatie kun je bellen met (024) 75 111 20 of kijken op www.zrcn.nl

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op met Jos Kersten: tel. (024) 75 111 20 of  06 - 420 40 937

 

 

-A A +A