Jos Storms bezoekt fototentoonstelling LIFE van Frans Lanting – Natuurfoto’s gezien door de ogen van een slechtziende

Op woensdag 5 juli woonde Jos, samen met een collega, de opening bij van de fototentoonstelling LIFE van Frans Lanting. Deze fotoreportage gaat over de ontwikkeling van het leven op aarde sinds de oerknal tot op heden.

Jos: “het is een zeer boeiende reportage van overwegend haarscherpe foto’s en van een dermate groot formaat dat ik als slechtziende, met nog maar 3 % gezichtsvermogen, een redelijke impressie kreeg van wat de foto’s voorstelden. Mijn collega las de begeleidende teksten voor, waardoor ik zoveel mogelijk van deze prachtige expositie kon genieten.
Ik kan deze tentoonstelling van harte aanbevelen aan andere slechtziende mensen, zéker als zij geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van het leven op aarde.
Tip: doe dit samen met iemand die de teksten voor kan lezen!”

******************************************************************************************************************************

Frans Lanting is 30 jaar natuurfotograaf voor National Geographic en om dit te vieren is de unieke fototentoonstelling LIFE te zien. Aan de hand van 75 foto's, verrijkt met verdiepende teksten, geeft Lanting zijn lyrische visie op het leven op aarde van de big bang tot aan nu. Het resultaat is een glorieus portret van de magistrale schoonheid van onze planeet, een levend organisme dat altijd voor verwondering blijft zorgen. Aansluitend aan de tentoonstelling is de nieuwe documentaire ‘Lantings Leven’ te zien.

Bezoek LIFE van zaterdag 8 juli t/m zondag 17 september bij CineMec Nijmegen.

-A A +A