Dromen, durven, samen doen

Op 2 maart jongstleden organiseerde het Zelfregiecentrum Nijmegen een grote manifestatie voor belangstellenden en medewerkers. Meer dan 130 mensen maakten kennis met onze idealen, dromen en toekomstverwachtingen. Het was een mooie aftrap van een gloednieuwe organisatie.

 

 

 

Een zingende dagvoorzitter

De manifestatie werd geopend door dagvoorzitter Peter Freijsen. Gewapend met een accordeon wist hij het publiek tot grote muzikale hoogten te stuwen. Onder zijn bezielende leiding zong het publiek uit volle borst mee en zat de stemming er al snel goed in. Ook leuk om te zien was dat de wat meer verlegen mensen er geen probleem mee hadden om en public hun stem te laten horen.

 

Tijd voor speeches

Na de muzikale opening was het de beurt aan Jos Kersten om de openingstoespraak te houden. De directeur van de WIG vertelde dat het Zelfregiecentrum Nijmegen er is voor en door mensen met een beperking. Zij kunnen bij Zelfregiecentrum terecht voor ontmoeting, trainingen en lotgenotencontact. “We willen een plek worden waar het versterken van eigen kracht en het werken aan goede beeldvorming hand in hand gaan”, aldus Jos, “volgens ons motto dromen, durven, samen doen”.

 

Workshops

In de middag kon het publiek verschillende workshops volgen. Eén van deze workshops werd gegeven door Sander Alkemade en Corine Strausz. Zij lieten de deelnemers kennismaken met een filmproject en een draaiboek. Het blijkt dat een draaiboek niet alleen van pas komt bij het maken van een film, maar ook bij het krijgen van meer zelfregie over je eigen leven. Na afloop van de workshop kreeg elke deelnemer een draaiboek mee, om zelf in te vullen.

 

Een andere workshop werd gegeven door Dorien te Pas. Hierin gingen deelnemers van “to do” naar “ta da”. Durven doen, kortom. Iedere deelnemer mocht iets opnoemen, waar hij mee aan de slag zou gaan. Dit varieerde van het uitproberen van een nieuw kookrecept tot het betalen van de rekening aan UPC. Na afloop van de workshop kreeg Dorien verschillende enthousiaste mailtjes van mensen, die naar aanleiding van haar workshop tot actie waren overgegaan.

 

Muzikale finale

Na de workshops was het tijd voor een muzikale finale. De dagvoorzitter dirigeerde het publiek bij het zingen van liederen, die mooi bij de idealen van het Zelfregiecentrum Nijmegen aansloten. Tot slot konden de deelnemers ervaringen uitwisselen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een mooie afsluiting van een leuke en leerzame dag.

 

Het Zelfregiecentrum Nijmegen bedankt iedereen voor een geslaagde manifestatie!

 

JS

 

-A A +A