Verborgen verlies - Omgaan met verlieservaringen

Datum: 
woensdag, 6 juni, 2018

Waar neem je allemaal afscheid van als je een chronische aandoening hebt, of een psychische diagnose krijgt, een burn-out of niet aangeboren hersenletsel? We praten niet zo snel over deze vorm van rouw, terwijl het vaak zo'n groot onderdeel van iemands leven is geworden.  

Wat gaan we doen?
Belangrijkste doel van de training is het delen van verlieservaringen, herkenning en erkenning van alle gevoelens die daar bij horen, zoals pijn, verdriet, eenzaamheid. Mogen deze gevoelens er zijn of stop je ze weg en ga je meteen door? Daarnaast kijken we naar kracht van kwetsbaarheid, trouw blijven aan jezelf, goed voor jezelf zorgen en grenzen aangeven. Ook kijken we  hoe je je kwaliteit van leven kan verbeteren. Welke kwaliteiten en innerlijke kracht heb je al bij je maar is je misschien niet zo opgevallen?

Waar krijg je energie van en wordt je blij van als ook van wie in je directe omgeving krijg je onvoorwaardelijke steun? Wat wordt je eerste positieve stap? We praten en doen oefeningen. Dat kan een meditatie zijn, maar ook een oefening die laat zien wat fysieke afstand en nabijheid met jou doet.

Door wie?
Mathil Luttikholt, 55 jaar, heeft gewerkt als groepsbegeleider en maatschappelijk werkster. Ook heeft zij de opleiding NLP afgerond (practitioner en master). Op het Zelfregiecentrum is zij actief als coach en geeft zij intervisie. Bovendien is zij moeder van Koen (19 jaar) en Iris (23 jaar). ‘Zelf heb ik ook een burn-out gehad en kwam en kom dan ook regelmatig verlieservaringen tegen. Hierdoor kreeg ik steeds minder zelfvertrouwen. Ik heb me daarin regelmatig alleen gevoeld ondanks de steun van mijn familie en vrienden. Het is fijn om met mensen met eenzelfde ervaring te delen. Daardoor kwam ik op het idee om hierover een training op te zetten.’

Praktische informatie
Wanneer: woensdag 6, 13, 20 & 27 juni 2018
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Waar: Zelfregiecentrum Nijmegen, Sint Jorisstraat 72, Nijmegen
Kosten: € 10,-
Info & aanmelding: Birgit van der Putten op b.vd.putten@zrcn.nl of bel (024) 751 11 20

-A A +A