agenda

Een avondje stappen is niet zo vanzelfsprekend als je een beperking hebt. Er zijn vaak allerlei obstakels. Die obstakels kunnen er gauw toe leiden, dat je besluit om maar thuis te blijven. En dat is jammer.

Wanneer je toch op pad gaat is het handig dat je weet wat goede plekken zijn om uit te gaan. Ik ben zelf een uitgesproken ervaringsdeskundige wanneer het gaat om erop uit te gaan met een handicap en met de nodige volharding en creativiteit probeer ik alle hobbels die daarbij...

Datum: vrijdag, 19 oktober, 2018

Iedereen is van harte welkom op de Bruisende Vrijdag!
Het is altijd gezellig en wordt druk bezocht. 's Ochtends kun je je uitleven in het creatief atelier. Je bent ook welkom bij het theater. Daarna is er een verzorgde lunch. Vanaf 13.30 uur gaan we samen muziek maken. Je hoeft geen muzikale aanleg te hebben: iedereen kan meedoen!
Elke vrijdag vanaf 11.00 uur.
Je kunt per keer meedoen.
Deelname is gratis.

 ...

Datum: zaterdag, 20 oktober, 2018
Wat? Wandeltrainingen ‘Kiek ons Gaon’
Wanneer: om de twee weken op de zaterdag
...
Datum: maandag, 22 oktober, 2018

Zomaar even binnenlopen…
Ze zijn er steeds minder: plaatsen waar je zomaar even kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Een plek waar je even op adem kunt komen. Bij het Zelfregiecentrum kan dat wél!
Wij bieden in het Zelfregiecentrum een ontmoetingsplek waar tijd is voor een praatje, een luisterend oor, een lach en misschien een traan. Een plek met de huiselijke sfeer van een woonkeuken.
Je bent iedere doordeweekse ochtend van 9.30 tot 12 uur van...

Datum: maandag, 22 oktober, 2018

Een veilige laagdrempelige omgeving, waar je jezelf kan zijn, andere mensen kunt ontmoeten en kunt (leren) koken!
Wat gaan we doen?
Op maandag pakken we lekker uit. We kijken van te voren wat we willen maken, doen samen boodschappen, we koken en eten samen.
Op dinsdag en donderdag maken we samen soep. Dit doen we op ons gemak onder het genot van een kop koffie of thee. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten!
Wil je alleen mee-eten? Of een maaltijd mee naar huis nemen?...

Datum: dinsdag, 23 oktober, 2018

Ben je graag creatief bezig? Of wil je meer structuur in je week of maand? Wil je op een leuke manier een dagboek bijhouden?
Dit kan allemaal met Bullet Journaling.
Dit is de nieuwe manier om weer op papier aan de slag te gaan, in een combinatie van creativiteit en structuur.

Wat gaan we doen?
Je kunt op een creatieve manier een agenda maken of verschillende lijstjes bijhouden, je persoonlijke versierde dagboek maken en nog veel meer. Hoe je je Bullet Journal vormgeeft...

Datum: dinsdag, 23 oktober, 2018

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenwandelen om te kletsen met een drankje erbij. Je kunt er spelletjes doen en er worden in de even weken activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 23 oktober: speel spel met Dori - Actief aan tafel 

Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 21:30 uur

Datum: woensdag, 24 oktober, 2018

Iedere woensdagavond gaan we samen koken en eten. Van pasta tot boerenkool, van erwtensoep tot uiensoep, we maken het allemaal en iedereen mag mee kiezen. Vind je het leuk om boodschappen te doen, groentes te snijden, soep te koken, maar ben je bovenal op zoek naar wat gezelligheid? Dan is de kookgroep iets voor jou! 

Wanneer: iedere woensdag
Tijd: 16:30 - 20:00 uur
Kosten: 3,- euro per keer
Meld je aan via...

Datum: woensdag, 24 oktober, 2018

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.
Op 24 oktober spelen we de hele avond spelletjes!

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Data: 24 oktober, 7 en 21 november en 5 en 19 december
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar...

Datum: donderdag, 25 oktober, 2018

We beginnen met eenvoudige bewegingsoefeningen. Daarna is er een meditatie, die grotendeels in stilte zal zijn. Alle oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en als het niet lukt, kijken we hoe het wel lukt. Je kunt een eigen meditatiekussen meenemen. Er zijn ook stoelen aanwezig.
Iedereen is welkom. Je kunt ook per keer deelnemen.
Susan begeleidt de meditatie. Zij heeft ruime ervaring bij het geven van meditatie en mindfulness. Zij heeft de opleiding in Amsterdam bij het Centrum...

Datum: donderdag, 25 oktober, 2018

Eens per maand op donderdag is er een pannenkoekcafé. Hier kun je aanschuiven voor een heerlijke en betaalbare pannenkoek. Je ontmoet elkaar in een prettige sfeer. Om 17:00 uur worden de eerste pannenkoeken gereserveerd. De keuken sluit om 19:00 uur.
Jenny, Marian, Til, André en Bert zijn het gastteam.

Wanneer: laatste donderdagmiddag van de maand
Tijd: 17:00 uur - 19:00 uur
Data: ...

Datum: donderdag, 25 oktober, 2018

Het creatief atelier op de donderdagmiddag komt te vervallen!

Datum: zondag, 28 oktober, 2018

Een keer in de twee weken op zondag is er een brunch en een activiteit. Dit doen we samen met een seniorengroep. De Vriendenkring is bij buurthuis 't Oude Weeshuis (Papengas 8, Nijmegen). 
Om 11.00 uur ben je welkom. De lunch is om 12.30 uur en daarna is er tot 15.00 uur een activiteit.

Wanneer: zondag om de twee weken van 11.00 uur tot 15.00 uur
Kosten: € 3,-
...

Datum: maandag, 29 oktober, 2018

Vind jij het lastig om goed naar je lichaam te luisteren? Je wilt graag van alles doen, maar hier is je lichaam het niet altijd mee eens. Het luisteren naar je lichaam en niet over je grenzen gaan is belangrijk, maar kan soms ook heel lastig zijn. Want hoe doe je dat eigenlijk? Moet je dan maar alle leuke dingen opgeven? Nee natuurlijk niet! Deze training kan je helpen om de juiste balans te vinden.

Wat kan je verwachten?
We gaan aan de slag met jouw grenzen,...

Datum: dinsdag, 30 oktober, 2018

De eerste indruk maak je maar één keer!
Deze training is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert. De training wordt gaandeweg samengesteld, afhankelijk van jouw vragen en behoeften.

Wat gaan we doen?
We gaan een ontdekkingsreis maken, waarin de volgende punten aan bod komen:
Hoe wil je overkomen op anderen?
Hoe kom je over?

 

...
Datum: dinsdag, 30 oktober, 2018

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is doelgericht, niet-oordelend, bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierdoor kun je op een andere manier naar problemen leren kijken. Je kunt meer in het hier en nu leven.

Wat gaan we doen?
We doen verschillende meditaties, eenvoudige bewegingsoefeningen en waarnemingsoefeningen. Er zijn ook nabesprekingen en thuisopdrachten.

 

Door wie?
Susan Tonnaer geeft de...

Datum: woensdag, 31 oktober, 2018

Speciaal voor hooggevoelige personen (HSP-ers) organiseert het Zelfregiecentrum Nijmegen elke laatste woensdag van de maand het HSP-Café.

Het is een gezellig samenzijn waarbij kennis en ervaring kan worden uitgewisseld. Herkenning en verbinding staan hierbij centraal.

De data waarop het HSP-Café plaatsvindt in 2018: 31 oktober, 28 november, 19 december
Tijd: 13.30 - 15.30 uur

Datum: donderdag, 1 november, 2018

Tijdens de training ‘Zelfregie: sterker worden in je eigen keuzes maken’ onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent. En: wat heb jij hiervoor nodig? 

Wat?
Dit is een training op maat. Je ontdekt of versterkt jouw kwaliteiten en bekijkt hoe je om kunt gaan met wat jij moeilijk vindt. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel.
Dit alles leidt tot een persoonlijk plan, waarin jij je kwaliteiten kunt...

Datum: zaterdag, 3 november, 2018
Wat? Wandeltrainingen ‘Kiek ons Gaon’
Wanneer: om de twee weken op de zaterdag
...
Datum: maandag, 5 november, 2018

Ben je op zoek naar een plek van stilte, inspiratie, troost, samenzijn, hoop en het gevoel van verbondenheid? Ben je de weg naar de kerk, moskee, synagoge of andere spirituele plaats kwijt geraakt? Of zijn zij jou kwijt geraakt? Dan is de Pleisterplaats voor de Ziel misschien iets voor jou.

De maandelijkse Pleisterplaatsbijeenkomst biedt je de mogelijkheid om in een sfeer van veiligheid en geborgenheid met de aanwezigen opnieuw betekenis te...

Datum: dinsdag, 6 november, 2018

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenwandelen om te kletsen met een drankje erbij. Je kunt er spelletjes doen en er worden in de even weken activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 6 november: Kennis Maken en Zo - Kennisspel waarin we praten en bewegen 

Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 21:30 uur

Datum: woensdag, 7 november, 2018

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect. 
Op 7 november gaan we sporten/kickboxen.

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Data: 7 en 21 november en 5 en 19 december
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar...

Datum: donderdag, 15 november, 2018

Een maaltijd en dan samen film kijken. Maaltijd om 17:30 uur met aansluitend een film.
Graag aanmelden in verband met boodschappen voor de maaltijd.

Wanneer: derde donderdag van de maand
Tijd: 17:30 - 20:30 uur
Kosten: maaltijd € 3,- en film gratis erbij
Data: donderdag (18 oktober niet i.v.m. vakantie) 15 november en 20 december (pannenkoek eten)
Voor meer informatie of aanmelden, bel of mail even naar Rob Aalders op 06-19136204 of ...

Datum: vrijdag, 16 november, 2018

BWN Sociale Zekerheid verzorgt workshops over de herbeoordeling door het UWV. Hiermee willen we de kennis en de weerbaarheid vergroten van mensen die hiermee te maken hebben.

Wat?
In de workshops gaan we in op wat de wetten in de praktijk voor mensen betekenen. Ook...

Datum: dinsdag, 20 november, 2018

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenwandelen om te kletsen met een drankje erbij. Je kunt er spelletjes doen en er worden in de even weken activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 20 november: Dori raakt de gevoelige snaar - Liedjes zingen onder begeleiding van Dori op gitaar.

Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 21:30 uur

Datum: woensdag, 21 november, 2018

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.
Op 21 november hebben we een muziekavond. We gaan dan muziek maken, naar muziek luisteren en we doen een quiz.

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30-21:30 uur

Data: 21 november en 5 en 19 december
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep...

Datum: dinsdag, 4 december, 2018

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenwandelen om te kletsen met een drankje erbij. Je kunt er spelletjes doen en er worden in de even weken activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 4 december: We vieren wat! Het is weer zover :-).

Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 21:30 uur

Datum: woensdag, 5 december, 2018

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.
Wat we op 5 december gaan doen, is nog een verrassing :-) !

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Data: 5 en 19 december

Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar...

Datum: dinsdag, 18 december, 2018

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenwandelen om te kletsen met een drankje erbij. Je kunt er spelletjes doen en er worden in de even weken activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 18 december: en nu doen Bert, Dori en Rob effe niks. Bedenk zelf maar wat. Ideeën zijn welkom!

Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 21:30 uur

Datum: woensdag, 19 december, 2018

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.
Op 19 december gaan we poolen, om het jaar af te sluiten en de vakantie in te luiden!

 

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Datum: 19 december 
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail...

Datum: woensdag, 23 januari, 2019

De eerste indruk maak je maar één keer!
Deze training is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert. De training wordt gaandeweg samengesteld, afhankelijk van jouw vragen en behoeften.

Wat gaan we doen?
We gaan een ontdekkingsreis maken, waarin de volgende punten aan bod komen:
Hoe wil je overkomen op anderen?
Hoe kom je over?

...
-A A +A